Fotorelacja z dzisiejszego spontanicznego wprowadzania elementów kultury polskiej na grunt europejski
Polki przy pracy, czyli dzikie lepienie pierogów
Polak potrafi
Nasza góralka Ania, czyli mistrzyni ugniatania ciasta z Nowego Targu
Pierogi regionalne, autorstwa Oli, czyli poznajemy smaki Rzeszowa
Gosia, mieszkanka Grudziądza, czyli jak najlepiej mieszać pierogi po kujawsku
Śląski wkład w kulinarne przygody, czyli nauka właściwego lepienia ciasta
Jesteśmy wielkie!
A na deser ciasto z truskawkami, melonem i ananasem...
Są jeszcze jakieś pytania? :-)
5 komentarzy:
zdjecia z pierogami sa stronnicze!:) skladam zazalenie
mieszkanka kujaw i pomorza mistrzyni mieszania,
a takze co nie zostalo wspomniane w tekscie,: zawodowa lepiaczka pierogow, smakosz oraz fotograf ;)o innych funkcjach ktore pelnie w tej polskiej mafii przez skromnosc nie wspomne:)
:) Oczywiście, zwracam honor. Każda z nas miała równomierny udział w tym jakże fascynującym przedsięwzięciu.
...zaś o jedzeniu... :P
Zapraszam na pierogi do Danii :) Przyda nam sie ktos do kuchni :D
Pozdrowki!
Karolina, już my wiemy jak gotujesz :P Dobrze, że jeszcze nikogo nei zabiłaś :PPP
Prześlij komentarz