piątek, 5 września 2008

POLSKI AKCENT W PORTUGALII

Fotorelacja z dzisiejszego spontanicznego wprowadzania elementów kultury polskiej na grunt europejski
Polki przy pracy, czyli dzikie lepienie pierogów
Polak potrafi
Nasza góralka Ania, czyli mistrzyni ugniatania ciasta z Nowego Targu

Pierogi regionalne, autorstwa Oli, czyli poznajemy smaki Rzeszowa

Gosia, mieszkanka Grudziądza, czyli jak najlepiej mieszać pierogi po kujawsku

Śląski wkład w kulinarne przygody, czyli nauka właściwego lepienia ciasta


Jesteśmy wielkie!

A na deser ciasto z truskawkami, melonem i ananasem...

Są jeszcze jakieś pytania? :-)

5 komentarzy:

MB pisze...

zdjecia z pierogami sa stronnicze!:) skladam zazalenie

mieszkanka kujaw i pomorza mistrzyni mieszania,
a takze co nie zostalo wspomniane w tekscie,: zawodowa lepiaczka pierogow, smakosz oraz fotograf ;)o innych funkcjach ktore pelnie w tej polskiej mafii przez skromnosc nie wspomne:)

mag.o pisze...

:) Oczywiście, zwracam honor. Każda z nas miała równomierny udział w tym jakże fascynującym przedsięwzięciu.

dioblica pisze...

...zaś o jedzeniu... :P

Caroline ;) pisze...

Zapraszam na pierogi do Danii :) Przyda nam sie ktos do kuchni :D
Pozdrowki!

dioblica pisze...

Karolina, już my wiemy jak gotujesz :P Dobrze, że jeszcze nikogo nei zabiłaś :PPP